Parikkalan kunnalliset JHL ry osasto 425

Parikkalan paikallisosaston kotisivut

Parikkalan kunnalliset JHL ry osasto 425 - Parikkalan paikallisosaston kotisivut

Jäsenkirjeet

JÄSENTIEDOTE 2/2020

Tervehdys jäsenet

Kesä on takana ja talven odottelu edessä, jouluineen kaikkineen. Olemme eläneet erikoisia aikoja ja toivottavasti jossain vaiheessa pääsemme palaamaan normaaliin, ellei tämä kaikki ole sitä uutta normaalia.

Korona-aika on tuonut varmasti kaikille hankaluuksia sekä muutoksia elämään, on ollut keväällä valtiovallalta yli 70 vuotiaille tiukkoja ohjeita pysytellä kotosalla, emme ole voineet silloin tapailla läheisiä, rajoitteita ollut liikkumisessa ja erilaisissa tilaisuuksissa. Matkailua ulkomaille ei ole voinut harrastaa vapaasti. Ehkä monille on kotimaan matkailu tuonut uusia elämyksiä ja huomattu, että omassa kotimaassakin on paljon nähtävää ja koettavaa.

Mekin olemme yhdistyksessä joutuneet karsimaan tapahtumat pois, kuten pikkujoulun ja tälle vuodelle suunnitellun jäsenillan. Kevätkokouskin jouduttiin siirtämään alkusyksyyn. Olemme opetelleet myös hallituksen kokouksia pitämään etäyhteyksillä.

Parikkalan kunta työnantajana on vuoden aikana muistanut työntekijöitään uusilla suunnitelmillaan. Keväällä jo heti koronatilanteen alkaessa jaetiin lomautuslappuja, kunnes kaikki peruttiinkin. Sitten heti alkusyksystä työnantaja alkoi suunnitella yhteistyötä Rautjärven kanssa teknisen toimialan puolella, siihen liitettiin myös ruoka -ja puhtauspalvelu. Suunniteltiin yhtiön perustamista. Liekö ollut aktiivisen toiminnan syytä yhdistyksemme ja kunnan joidenkin päättäjien suuntaan, kunta otti aikalisän. Ensi vuonna katsotaan uudelleen, tuskin kuitenkaan yhteistyötä tai yhtiötä on heidän puolelta unohdettu. Muutoksiahan aina tulee sille emme voi mitään, mutta olemme yhdistyksenä toivoneet reilua ja avointa keskustelua, ei salamyhkäistä kabinettikeskustelua vaan, että asioissa voisi meidän työntekijöiden kantaa kuunnella ja löytää hyvä yhteishenki näin. Oma liittomme olikin hyvin aktiivisesti mukana yhdistystämme tukemassa.

Jhl liittona on joutunut myös valtakunnallisesti ottamaan kantaa useisiin ulkoistamis- ja irtisanomistapauksiin. Kunnat ja kaupungit ovat monet tiukkojen säästökuurien kourissa. Niin myös Parikkala. Kohtuutonta, että se säästö useimmiten otetaan henkilöstöstä, lomauttamalla, irtisanomisilla jne.

Jos jotain hyvää tästä korona-ajasta etsii, niin kansakuntana varmasti olemme osoittaneet miten nöyrästi olemme valmiit noudattamaan ohjeita. Nyt vielä kun jaksamme jatkaa samaa linjaa, käytämme maskeja, pidämme turvavälit ja huolehdimme hygieniasta.

Jhl:n jäseninä muistakaa käyttää jäsenetuja, vierailkaa kotisivuilla http://www.parikkalanjhl.fi/, pyrimme sinne lisäämään uutisia aika-ajoin. Linkit esim seuraaviin uutisiin löytyvät kotisivulta sekä liiton ajankohtaista sivulta:

Nenäpäivä-keräys on jälleen käynnissä!

Tekemällä Nenäpäivä-lahjoituksen JHL:n nettilippaaseen autat heikossa asemassa olevia työntekijöitä kehitysmaissa ja tuet lapsityövoiman vastaista työtä. Lahjoittaminen onnistuu helposti tekstiviestillä tai verkossa!

-Päivähoitomaksujen alentaminen lisäisi tasa-arvoa ja työllisyyttä

JHL kannattaa varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen alentamista.

-Vanhustyön kriisi ei ratkea hoiva-avustajia mollaamalla, Päivi Niemi-Laine muistuttaa

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine hämmästelee Tehyn Millariikka Rytkösen halveksivaa suhtautumista hoiva-avustajiin. Niemi-Laine muistuttaa Kuntalehden mielipidekirjoituksessaan, että Hoiva-avustajia palkataan vanhustenhoitoon yhä enemmän ja heidän työpanostaan tarvitaan, jotta alan työvoimapula saadaan kuriin.

Kunnallisvaalit ovat edessä. Toivotaan, että hyviä ehdokkaita löytyy.

Sinä eläkeläisjäsen tai joka olet pian jäämässä eläkkeelle, muista että voit olla liiton jäsen. Näin säilytät jäsenedut, maksamalla itsenäisesti 8 €/kk. Tässä vielä muistin virkistämiseksi kuinka asia hoidetaan:

Ilmoita eläkkeelle jäämisestä liiton jäsenpalveluun, sillä JHL ei saa tietoa mistään muualta. Kerro samalla haluatko säilyttää sekä liiton että työttömyyskassan jäsenyyden. Et voi enää hyödyntää työttömyyskassan palveluita, jos sinulle on myönnetty pysyvä täysimääräinen eläke. Tällöin suosittelemme eroamista työttömyyskassasta.

Eläkeläisjäsenen jäsenmaksu on 8,00 euroa täydeltä kalenterikuukaudelta eli 96 euroa vuodessa. Jäsenmaksu maksetaan 4 kertaa vuodessa 24 euron suuruisena eränä. Jäsenmaksuviitteet jäsenmaksun maksamista varten voit tilata jäsenpalvelusta. Maksamalla eläkeläisen jäsenmaksun, säilytät kaikki liiton jäsenedut myös eläkkeelle jäätyäsi.

Samoin Fb:n sivuilta löytyy uutisia, sinne voit laittaa, mikäli olet facebookissa, pyynnön, niin facebookin ylläpitäjä voi hyväksyä sen.

Syyskokous pidettiin Juhlatila Louhelassa 4.11.2020 ja siihen osallistui 11 henkeä. Toivomme, että useampikin jäsen osallistuisi näihin yhteisiin kokouksiin, ketään ei pakotetta ottamaan mitään järjestötehtäviä kontolleen. Sitä ei kannata pelätä. Meillä on tällä hetkellä toimiva yhdistyksen hallitus, mutta toivomme, että ideoita tulisi jäsenistöltä mitä haluaisitte meidän yhdistyksenä tekevän paremmin tai enemmän ja millaista toimintaa haluaisitte. Rohkeasti vaan ideoita, niitä voi lähettää vaikka sähköpostilla hallituksen jäsenille, yhteystiedot löytyvät kotisivuilta ja tämän kirjeen lopusta.

Syyskokouksessa järjestettiin lahjakorttiarvonta Kultajousi liikkeeseen ja onnetar suosi Minna Keskimäkeä.

Kokousta edeltävässä hallituksen kokouksessa päätimme edelleen jatkaa jäsenetuna kuntokorttietuutta, mutta huomioikaa, että jäsenyyden tulee olla voimassa kun haette etua. Myös eläkeläisellä. Epäselvissä tapauksissa tarkistamme jäsenyyden voimassaolon liiton jäsentiedoista.

Lopuksi toivotamme kaikille terveyttä ja voimia jaksaa tämän erikoisen ajanjakson läpi.

Pitäkää huolta itsestänne, toisistanne ja muistakaa heitä jotka ovat yksin kaiken tämän keskellä. Pieni puhelinsoitto ystävälle tai tutulle ja kysyminen kuinka jaksat, varmasti piristää.

Pitäkää huolta, että yhteystietonne ja muut tiedot ovat oikeat liiton jäsentiedoissa.

Hyvää loppuvuotta 2020

Parikkalan kunnalliset Jhl ry hallitus

Sari Jäppinen, puh.joht. sarijappinen1@gmail.com

Salla Aalto, jäsenasiat: mailto:salmaorvokki@gmail.com

Kaija Helkamäki, sihteeri: mailto:kaija.helkamaki@pp.inet.fi

Pentti Laakkonen, pääluottamusmies: mailto:pentti.laakkonen@parikkala.fi

Esa Neuvonen, luottamusmies:  esa.neuvonen@parikkala.fi

Sari Silventoinen: sari.silventoinen@pp.inet.fi

Riitta Hämäläinen: ritulissu69@gmail.com

Minna Hovirinne: minna.suomalainen01@gmail.com

JÄSENTIEDOTE 1/2020
Hei Parikkalan Kunnalliset Jhl ry:n jäsenet.
On aika jälleen lähestyä teitä lyhyellä jäsentiedotteella.

Vuosi on lähtenyt käyntiin nopsasti ja talvi ollut aika erikoinen. Par’aikaa taistelemme kaikki yhdessä ja erikseen Korona-virusta vastaan. Vielä joku aika taaksepäin tämmöisestä ei ollut tietoakaan, nyt se on aiheuttanut monenlaisia rajoitteita elämäämme.

Ensimmäistä kertaa aikoihin myös kunnassamme on lomauttamisen uhka päällä. Osalle on jo tullut katkos työhön, työn keskeyttämisen merkeissä, joka on rinnastettavissa lomautukseen.
YT-neuvottelut alkoivat 31.3.2020. Neuvotteluissa ilmeni, että työnantaja suunnittelee lomauttavansa henkilökuntaa eri ammattialoilta.
Jokaisen lomautusuhan alla olevan henkilön kanssa lähiesimies kuitenkin keskustelee ja heille tarjotaan ensisijaisesti korvaavaa työtä. Jos työtä ei ota vastaan, silloin lomautus on edessä.

Seuraava päivä jolloin neuvotteluja luottamusmiesten ja työnantajan välillä asiasta käydään, on 14.4.2020. Silloin työnantajalla on jo lopullisia ehdotuksia lomautettavista henkilöistä ja lomautuksien pituuksista. Lomautukset astuvat voimaan aikaisintaan 14.5.2020.

Mikäli lomautukset kohdistuvat jäseniimme, muistakaa ottaa heti lomautuksen ensimmäisenä päivänä yhteys TE-keskukseen.

1. Ilmoittaudu TE-toimistoon työnhakijaksi
2. Täytä päivärahahakemus
3. Liitä mukaan tarpeelliset liitteet
4. Seuraa hakemuksesi käsittelytilannetta

Liittomme ohjeistaa: pyrithän selvittämään tilanteesi ensisijaisesti nettisivuiltamme.
Syyskokous on yhdistyksen puitteissa pidetty viime vuoden lopulla ja muutoksia tapahtui.
Yhdistyksen uusi hallitus on seuraava: puh.joht ja taloudenhoitaja Sari Jäppinen, sihteeri Kaija Helkamäki, jäsenasioidenhoitaja Salla Aalto. Lisäksi jäseninä Riitta Hämäläinen, Pentti Laakkonen, Minna Hovirinne sekä varajäseninä Sari Silventoinen ja Esa Neuvonen.
Kaksi pitkäaikaista hallituksen jäsentä jäi eläkkeelle, Kirsti Ijäs ja Seppo Varin.

Yleisen kevätkokouksen korona-epidemian vuoksi siirsimme myöhäisempään ajankohtaan. Siitä ilmoitetaan kun tilanne normalisoituu ja voimme kokoontua turvallisesti.

Muistakaa jäsenet, niin liiton, kuin oman yhdistyksemme jäsenedut. Esimerkiksi kuntosalin poletista yhdistys maksaa jäsenelle puolet, kaksi kertaa 4 kk:n poletista tai 6 kpl kuukausipoleteista.
Elokuvaliput entiseen malliin myös, 2 lippua/v.
Liiton jäsenedut kannattaa hyödyntää myös jotka löytyvät www.jhl.fi sivustolta.

Kevään liittokierros on menossa myös.
Monelle alalle on jo saatu neuvottelutulos, myös monelle JHl:n alaiselle ammattialalle. Kunta-alan neuvottelut ovat kesken.

JHL:n neuvottelutavoitteet: Lisää euroja kukkaroon ja ilmaiset kiky-tunnit pois
Tulevien sopimusneuvottelujen yleiset tavoitteet on julkaistu. Matalapalkka-aloille haetaan teollisuutta suurempia palkankorotuksia, jotta palkkaeroja kurottaisiin umpeen. Lisäksi kiky-sopimuksen 24 tunnin ilmainen työajan pidennys pitää poistaa.

Alla olevasta linkistä voi lukea lisää neuvottelu-uutisia ja tavoitteita.

Neuvottelutavoitteet 2020


Tärkeää on laittaa jäsentiedot kuntoon ja käykääkin tarkistamassa ne OmaJhl sivulta. Sähköpostiosoite ja puhelinnumero on hyvä olla oikein, sillä yhteydenotto näitä kanavia käyttäen on se pääasiallinen keino. Postin kulku on hidasta.

Yhdistyksemme kotisivuilla löytyy linkkejä Ajankohtaista palstalla, sekä linkkiosastolla, niin palkkaneuvotteluista, kuin muustakin. Käykää siellä lukemassa. http://www.parikkalanjhl.fi/
FB sivuille päivitetään koko ajan myös uutisia. Laittakaa pyyntöjä liittyä sivulle, niin sihteeri joka on sivuston ylläpitäjä, hyväksyy teidät sinne. Ainoa ehto sivustoon liittymiseen on jäsenyys nimenomaan Parikkalan Kunnalliset Jhl ry:ssä.

Nyt on tärkeää pitää huolta niin itsestämme kuin läheisistämme. Noudatetaan niitä ohjeita joita valtiovalta ja terveydenhuoltoviranomaiset meille laatii. Muistakaamme Presidenttimme sanat:
”Ottakaa fyysistä etäisyyttä ja henkistä läheisyyttä toisiinne – Me tarvitsemme toisiamme”.

Kaikesta huolimatta aurinkoista kesää odotellen. Yhdessä selviämme tästäkin.
JHL Kaakkois-suomen perhepäivä Holiday Club Saimaa 15.8.2020 klo 10-19.Päivän Riemut ovat tarkoitettu JHL:n jäsenille perheineen. Myös isovanhemmat ja kummit tervetuloa lasten kanssa viettämään mukavaa päivää Lappeenrantaan Rauhan alueelle. Lisätietoja ilmoittautumisesta omasta yhdistyksestäsi. Ilmoittauminen viimeistään 20.7.2020. Lue lisää myös nettisivuiltamme. Aktiviteettiranneke 20€/ henkilö. Alle 4 v ilmaiseksi. Easy Kitchenin kotiruokalounas klo 12.00 – 15.00 10 € / aikuinen ja 5 € / lapsi. Alle 4 v ilmaiseksi