Parikkalan kunnalliset JHL ry osasto 425

Parikkalan paikallisosaston kotisivut

Parikkalan kunnalliset JHL ry osasto 425 - Parikkalan paikallisosaston kotisivut

Jäsenkirjeet

 

JÄSENTIEDOTE 1/2020
Hei Parikkalan Kunnalliset Jhl ry:n jäsenet.
On aika jälleen lähestyä teitä lyhyellä jäsentiedotteella.

Vuosi on lähtenyt käyntiin nopsasti ja talvi ollut aika erikoinen. Par’aikaa taistelemme kaikki yhdessä ja erikseen Korona-virusta vastaan. Vielä joku aika taaksepäin tämmöisestä ei ollut tietoakaan, nyt se on aiheuttanut monenlaisia rajoitteita elämäämme.

Ensimmäistä kertaa aikoihin myös kunnassamme on lomauttamisen uhka päällä. Osalle on jo tullut katkos työhön, työn keskeyttämisen merkeissä, joka on rinnastettavissa lomautukseen.
YT-neuvottelut alkoivat 31.3.2020. Neuvotteluissa ilmeni, että työnantaja suunnittelee lomauttavansa henkilökuntaa eri ammattialoilta.
Jokaisen lomautusuhan alla olevan henkilön kanssa lähiesimies kuitenkin keskustelee ja heille tarjotaan ensisijaisesti korvaavaa työtä. Jos työtä ei ota vastaan, silloin lomautus on edessä.

Seuraava päivä jolloin neuvotteluja luottamusmiesten ja työnantajan välillä asiasta käydään, on 14.4.2020. Silloin työnantajalla on jo lopullisia ehdotuksia lomautettavista henkilöistä ja lomautuksien pituuksista. Lomautukset astuvat voimaan aikaisintaan 14.5.2020.

Mikäli lomautukset kohdistuvat jäseniimme, muistakaa ottaa heti lomautuksen ensimmäisenä päivänä yhteys TE-keskukseen.

1. Ilmoittaudu TE-toimistoon työnhakijaksi
2. Täytä päivärahahakemus
3. Liitä mukaan tarpeelliset liitteet
4. Seuraa hakemuksesi käsittelytilannetta

Liittomme ohjeistaa: pyrithän selvittämään tilanteesi ensisijaisesti nettisivuiltamme.
Syyskokous on yhdistyksen puitteissa pidetty viime vuoden lopulla ja muutoksia tapahtui.
Yhdistyksen uusi hallitus on seuraava: puh.joht ja taloudenhoitaja Sari Jäppinen, sihteeri Kaija Helkamäki, jäsenasioidenhoitaja Salla Aalto. Lisäksi jäseninä Riitta Hämäläinen, Pentti Laakkonen, Minna Hovirinne sekä varajäseninä Sari Silventoinen ja Esa Neuvonen.
Kaksi pitkäaikaista hallituksen jäsentä jäi eläkkeelle, Kirsti Ijäs ja Seppo Varin.

Yleisen kevätkokouksen korona-epidemian vuoksi siirsimme myöhäisempään ajankohtaan. Siitä ilmoitetaan kun tilanne normalisoituu ja voimme kokoontua turvallisesti.

Muistakaa jäsenet, niin liiton, kuin oman yhdistyksemme jäsenedut. Esimerkiksi kuntosalin poletista yhdistys maksaa jäsenelle puolet, kaksi kertaa 4 kk:n poletista tai 6 kpl kuukausipoleteista.
Elokuvaliput entiseen malliin myös, 2 lippua/v.
Liiton jäsenedut kannattaa hyödyntää myös jotka löytyvät www.jhl.fi sivustolta.

Kevään liittokierros on menossa myös.
Monelle alalle on jo saatu neuvottelutulos, myös monelle JHl:n alaiselle ammattialalle. Kunta-alan neuvottelut ovat kesken.

JHL:n neuvottelutavoitteet: Lisää euroja kukkaroon ja ilmaiset kiky-tunnit pois
Tulevien sopimusneuvottelujen yleiset tavoitteet on julkaistu. Matalapalkka-aloille haetaan teollisuutta suurempia palkankorotuksia, jotta palkkaeroja kurottaisiin umpeen. Lisäksi kiky-sopimuksen 24 tunnin ilmainen työajan pidennys pitää poistaa.

Alla olevasta linkistä voi lukea lisää neuvottelu-uutisia ja tavoitteita.

Neuvottelutavoitteet 2020


Tärkeää on laittaa jäsentiedot kuntoon ja käykääkin tarkistamassa ne OmaJhl sivulta. Sähköpostiosoite ja puhelinnumero on hyvä olla oikein, sillä yhteydenotto näitä kanavia käyttäen on se pääasiallinen keino. Postin kulku on hidasta.

Yhdistyksemme kotisivuilla löytyy linkkejä Ajankohtaista palstalla, sekä linkkiosastolla, niin palkkaneuvotteluista, kuin muustakin. Käykää siellä lukemassa. http://www.parikkalanjhl.fi/
FB sivuille päivitetään koko ajan myös uutisia. Laittakaa pyyntöjä liittyä sivulle, niin sihteeri joka on sivuston ylläpitäjä, hyväksyy teidät sinne. Ainoa ehto sivustoon liittymiseen on jäsenyys nimenomaan Parikkalan Kunnalliset Jhl ry:ssä.

Nyt on tärkeää pitää huolta niin itsestämme kuin läheisistämme. Noudatetaan niitä ohjeita joita valtiovalta ja terveydenhuoltoviranomaiset meille laatii. Muistakaamme Presidenttimme sanat:
”Ottakaa fyysistä etäisyyttä ja henkistä läheisyyttä toisiinne – Me tarvitsemme toisiamme”.

Kaikesta huolimatta aurinkoista kesää odotellen. Yhdessä selviämme tästäkin.
JHL Kaakkois-suomen perhepäivä Holiday Club Saimaa 15.8.2020 klo 10-19.Päivän Riemut ovat tarkoitettu JHL:n jäsenille perheineen. Myös isovanhemmat ja kummit tervetuloa lasten kanssa viettämään mukavaa päivää Lappeenrantaan Rauhan alueelle. Lisätietoja ilmoittautumisesta omasta yhdistyksestäsi. Ilmoittauminen viimeistään 20.7.2020. Lue lisää myös nettisivuiltamme. Aktiviteettiranneke 20€/ henkilö. Alle 4 v ilmaiseksi. Easy Kitchenin kotiruokalounas klo 12.00 – 15.00 10 € / aikuinen ja 5 € / lapsi. Alle 4 v ilmaiseksi