Parikkalan kunnalliset JHL ry osasto 425

Parikkalan paikallisosaston kotisivut

Parikkalan kunnalliset JHL ry osasto 425 - Parikkalan paikallisosaston kotisivut

Jäsentiedote

1/2022

Tervehdys Jhl:n jäsen

Vuosi on jo lähtenyt ripeästi käyntiin, ikävä kyllä edelleen koronan parissa, mutta yritetään pysyä positiivisina ja toiveikkaina, että kyllä tästä selvitään. Kesää kohti kuitenkin mennään koko ajan ja illat valostuvat.

Työelämässä olevat saavat uudet työehtosopimukset kunhan sopimusneuvottelut on käyty. Niistä liitto paraikaa neuvottelee ja Kirkon alan neuvotteluissa – JHL hakee alan ostovoimaa parantavaa ratkaisua. Julkisen sektorin liitot, johon Jhl:kin kuuluu, tähtäävät palkankorotusten lisäksi palkkaohjelmaan, työhyvinvoinnin parantamiseen ja tasaisempaan perhevapaan jakautumiseen. Perhevapaalakihan muuttuu 1.8.2022

Liitossa ylintä valtaa käyttää edustajisto johon kuuluu 120 jäsentä. Tämän edustajiston vaalit käynnistyvät 7.2-1-3 ja nyt on mahdollisuus saada myös oman yhdistyksemme edustaja edustajistoon. Olenkin asettunut jälleen ehdolle numerolla 9. Tässä liitteenä mukana olevasta esitteestä näet asioita jotka ovat minulle tärkeitä, jos jaat ajatukseni kanssasi, äänestä siis numeroa 9. Olen sitoutumattomana demareiden listalla, en ole minkään puolueen jäsen. Sitoutumattomuus on minulle tärkeä asia.
Kaikki jäsenet jotka ovat liittyneet 31.10.2021 mennessä, ovat äänestyskelpoisia, joten reippaasti vaan etsimään sopiva ehdokas ja ääntä antamaan. Jhl;n vaalikone aukeaa 7.2. ja siellä kannattaa vierailla ja verrata ehdokkaiden ajatuksia omien kanssa. Olen siellä itsekin tuonut esille omia minulle tärkeitä mietteitä.

Äänestäjien kesken on myös arvontaa. Liitto arpoo 3 sähköpyörää ja 5 kpl 1000 € lahjakorttia. Oma yhdistyksemme arpoo kaikkien äänestäneiden jäsenten kesken 85 € arvoisen lahjakortin kalevalaisen jäsenkorjaajaan vastaanotolle.

Yhdistyksen hallitus on hivenen uudistunut vuoden alusta. Puheenjohtajana jatkaa edelleen Sari Jäppinen ja varapuh.johtaja on Pentti Laakkonen. Sihteerinä jatkaa Kaija Helkamäki ja jäsenasioita hoitaa Salla Aalto. Talousasioita hoitaa Minna Hovirinne ja uutena jäsenenä hallitukseen tuli Merja Konnu. Varajäsenenä jatkaa Sari Silventoinen ja toinen varajäsen uutena Emilia Saarimäki.

Muistakaa käyttää liiton jäsenetuja ja käykää tarkistamassa liiton sivuilta ne, jos on päässyt unohtumaan. Samalla voitte tarkistaa että jäsentiedot ovat ajan tasalla ja onko ruksi ruudussa, jolla saatte vuosikalenterin ensi vuonna ja siitä eteenpäin. Mene omaJHL:n kirjautumiseen JHL:n verkkosivun ylälaidasta kohdasta kirjaudu sisään.
Vierailkaa yhdistyksemme kotisivuilla www.parikkalanjhl.fi siellä on linkkejä joihin kannattaa tutustua ja liiton sekä yhdistyksemme jäsenedut.

Lopuksi kaikille hyvää vuoden alkua, kevään sekä kesän odotusta. Pitäkää huolta itsestänne ja läheisistänne.

Terveisin Kaija Helkamäki Parikkalan kunnalliset JHL sihteeri

Tervehdys jäsenet

Kesä on takana ja talven odottelu edessä, jouluineen kaikkineen. Olemme eläneet erikoisia aikoja ja toivottavasti jossain vaiheessa pääsemme palaamaan normaaliin, ellei tämä kaikki ole sitä uutta normaalia.

Korona-aika on tuonut varmasti kaikille hankaluuksia sekä muutoksia elämään, on ollut keväällä valtiovallalta yli 70 vuotiaille tiukkoja ohjeita pysytellä kotosalla, emme ole voineet silloin tapailla läheisiä, rajoitteita ollut liikkumisessa ja erilaisissa tilaisuuksissa. Matkailua ulkomaille ei ole voinut harrastaa vapaasti. Ehkä monille on kotimaan matkailu tuonut uusia elämyksiä ja huomattu, että omassa kotimaassakin on paljon nähtävää ja koettavaa.

Mekin olemme yhdistyksessä joutuneet karsimaan tapahtumat pois, kuten pikkujoulun ja tälle vuodelle suunnitellun jäsenillan. Kevätkokouskin jouduttiin siirtämään alkusyksyyn. Olemme opetelleet myös hallituksen kokouksia pitämään etäyhteyksillä.

Parikkalan kunta työnantajana on vuoden aikana muistanut työntekijöitään uusilla suunnitelmillaan. Keväällä jo heti koronatilanteen alkaessa jaetiin lomautuslappuja, kunnes kaikki peruttiinkin. Sitten heti alkusyksystä työnantaja alkoi suunnitella yhteistyötä Rautjärven kanssa teknisen toimialan puolella, siihen liitettiin myös ruoka -ja puhtauspalvelu. Suunniteltiin yhtiön perustamista. Liekö ollut aktiivisen toiminnan syytä yhdistyksemme ja kunnan joidenkin päättäjien suuntaan, kunta otti aikalisän. Ensi vuonna katsotaan uudelleen, tuskin kuitenkaan yhteistyötä tai yhtiötä on heidän puolelta unohdettu. Muutoksiahan aina tulee sille emme voi mitään, mutta olemme yhdistyksenä toivoneet reilua ja avointa keskustelua, ei salamyhkäistä kabinettikeskustelua vaan, että asioissa voisi meidän työntekijöiden kantaa kuunnella ja löytää hyvä yhteishenki näin. Oma liittomme olikin hyvin aktiivisesti mukana yhdistystämme tukemassa.

Jhl liittona on joutunut myös valtakunnallisesti ottamaan kantaa useisiin ulkoistamis- ja irtisanomistapauksiin. Kunnat ja kaupungit ovat monet tiukkojen säästökuurien kourissa. Niin myös Parikkala. Kohtuutonta, että se säästö useimmiten otetaan henkilöstöstä, lomauttamalla, irtisanomisilla jne.

Jos jotain hyvää tästä korona-ajasta etsii, niin kansakuntana varmasti olemme osoittaneet miten nöyrästi olemme valmiit noudattamaan ohjeita. Nyt vielä kun jaksamme jatkaa samaa linjaa, käytämme maskeja, pidämme turvavälit ja huolehdimme hygieniasta.

Jhl:n jäseninä muistakaa käyttää jäsenetuja, vierailkaa kotisivuilla http://www.parikkalanjhl.fi/, pyrimme sinne lisäämään uutisia aika-ajoin. Linkit esim seuraaviin uutisiin löytyvät kotisivulta sekä liiton ajankohtaista sivulta:

Nenäpäivä-keräys on jälleen käynnissä!

Tekemällä Nenäpäivä-lahjoituksen JHL:n nettilippaaseen autat heikossa asemassa olevia työntekijöitä kehitysmaissa ja tuet lapsityövoiman vastaista työtä. Lahjoittaminen onnistuu helposti tekstiviestillä tai verkossa!

-Päivähoitomaksujen alentaminen lisäisi tasa-arvoa ja työllisyyttä

JHL kannattaa varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen alentamista.

-Vanhustyön kriisi ei ratkea hoiva-avustajia mollaamalla, Päivi Niemi-Laine muistuttaa

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine hämmästelee Tehyn Millariikka Rytkösen halveksivaa suhtautumista hoiva-avustajiin. Niemi-Laine muistuttaa Kuntalehden mielipidekirjoituksessaan, että Hoiva-avustajia palkataan vanhustenhoitoon yhä enemmän ja heidän työpanostaan tarvitaan, jotta alan työvoimapula saadaan kuriin.

Kunnallisvaalit ovat edessä. Toivotaan, että hyviä ehdokkaita löytyy.

Sinä eläkeläisjäsen tai joka olet pian jäämässä eläkkeelle, muista että voit olla liiton jäsen. Näin säilytät jäsenedut, maksamalla itsenäisesti 8 €/kk. Tässä vielä muistin virkistämiseksi kuinka asia hoidetaan:

Ilmoita eläkkeelle jäämisestä liiton jäsenpalveluun, sillä JHL ei saa tietoa mistään muualta. Kerro samalla haluatko säilyttää sekä liiton että työttömyyskassan jäsenyyden. Et voi enää hyödyntää työttömyyskassan palveluita, jos sinulle on myönnetty pysyvä täysimääräinen eläke. Tällöin suosittelemme eroamista työttömyyskassasta.

Eläkeläisjäsenen jäsenmaksu on 8,00 euroa täydeltä kalenterikuukaudelta eli 96 euroa vuodessa. Jäsenmaksu maksetaan 4 kertaa vuodessa 24 euron suuruisena eränä. Jäsenmaksuviitteet jäsenmaksun maksamista varten voit tilata jäsenpalvelusta. Maksamalla eläkeläisen jäsenmaksun, säilytät kaikki liiton jäsenedut myös eläkkeelle jäätyäsi.

Samoin Fb:n sivuilta löytyy uutisia, sinne voit laittaa, mikäli olet facebookissa, pyynnön, niin facebookin ylläpitäjä voi hyväksyä sen.

Syyskokous pidettiin Juhlatila Louhelassa 4.11.2020 ja siihen osallistui 11 henkeä. Toivomme, että useampikin jäsen osallistuisi näihin yhteisiin kokouksiin, ketään ei pakotetta ottamaan mitään järjestötehtäviä kontolleen. Sitä ei kannata pelätä. Meillä on tällä hetkellä toimiva yhdistyksen hallitus, mutta toivomme, että ideoita tulisi jäsenistöltä mitä haluaisitte meidän yhdistyksenä tekevän paremmin tai enemmän ja millaista toimintaa haluaisitte. Rohkeasti vaan ideoita, niitä voi lähettää vaikka sähköpostilla hallituksen jäsenille, yhteystiedot löytyvät kotisivuilta ja tämän kirjeen lopusta.

Syyskokouksessa järjestettiin lahjakorttiarvonta Kultajousi liikkeeseen ja onnetar suosi Minna Keskimäkeä.

Kokousta edeltävässä hallituksen kokouksessa päätimme edelleen jatkaa jäsenetuna kuntokorttietuutta, mutta huomioikaa, että jäsenyyden tulee olla voimassa kun haette etua. Myös eläkeläisellä. Epäselvissä tapauksissa tarkistamme jäsenyyden voimassaolon liiton jäsentiedoista.

Lopuksi toivotamme kaikille terveyttä ja voimia jaksaa tämän erikoisen ajanjakson läpi.

Pitäkää huolta itsestänne, toisistanne ja muistakaa heitä jotka ovat yksin kaiken tämän keskellä. Pieni puhelinsoitto ystävälle tai tutulle ja kysyminen kuinka jaksat, varmasti piristää.

Pitäkää huolta, että yhteystietonne ja muut tiedot ovat oikeat liiton jäsentiedoissa.

Hyvää loppuvuotta 2020

Parikkalan kunnalliset Jhl ry hallitus

Sari Jäppinen, puh.joht. sarijappinen1@gmail.com

Salla Aalto, jäsenasiat salmaorvokki@gmail.com

Kaija Helkamäki, sihteeri kaija.helkamaki@pp.inet.fi

Pentti Laakkonen, pääluottamusmies pentti.laakkonen@parikkala.fi

Esa Neuvonen, luottamusmies esa.neuvonen@parikkala.fi

Sari Silventoinen sari.silventoinen@pp,inet,fi

Riitta Hämäläinen ritulissu69@gmail.com

Minna Hovirinne minna.suomalainen01@gmail.com